Over ons

SkiMaquis wintersportdeluxe ontdekcorsica Over ons Judith Katja Emilie wintersport Corsica in zand geschreven strand zee

Katja Landeweerd

Er was eens …

Een droom. Zelf ondernemer worden. Zelf mogen creëren. Alle eer opstrijken als dingen goed gaan. En verantwoordelijkheid nemen als het in de soep loopt. Mijn hart volgen. Grootse plannen maken. Niet meer in de file staan. Ik geniet ervan. Elke dag weer.

Ik studeerde Toeristisch Management in Haarlem. Na mijn stage op een camping in Frankrijk in de regenachtige zomer van 1997 en met Frankrijk én –jawel- de Fransen voor eeuwig in mijn hart gesloten, ging ik aan de slag. Oorspronkelijk als reserveringsmedewerker, later als supervisor van een reserveringsafdeling, als inkoper en tot slot als product manager. Ik heb gewerkt bij kleine, specialistische touroperators (Frantour en Het Frankrijk Huis). Heel leuk om te doen want de klant is er altijd koning. Service gaat heel ver bij een specialist. Maar ook bij grote jongens als Thomas Cook (Vrij Uit) voelde ik mij chez moi. Het is fijn als er een ruim marketingbudget is. En als een contract min of meer al binnen is op het moment dat je met je visitekaartje wappert.

Tegenwoordig voel ik mij het prettigst in een rol als adviseur. Het geeft voldoening mijn kennis en ervaring met mensen te delen. Om ze te helpen hun vakantieplannen te verwezenlijken. Om dromen uit te laten komen. Met name Corsica laat mijn hart sneller kloppen. De 'Maquis' in SkiMaquis. In essentie een reusachtig rotsblok in de Middellandse Zee. Groter dan Overijssel en Gelderland samen. Eiland van de contrasten. Grillig, ruig & bergachtig. Soms zelfs ongenaakbaar. En dan ineens weer lieflijk in pasteltinten en het zachte licht van de namiddagzon. Wat een ongelofelijke schoonheid! Maar het mooiste vind ik: lukt iets vandaag niet, dan komt het morgen wel. Als je je daar voor openstelt, werkt dat héél aanstekelijk. En het sluit naadloos aan bij het vakantiegevoel.

Ik hoop je snel te spreken om samen plannen te maken voor nieuwe herinneringen!

Judith Schuijt - van der Scheer

Zorgeloos genieten..

Ik heb het Frans altijd een mooie taal gevonden en Frankrijk een heerlijk vakantieland. In mijn jeugd zijn wij heel wat jaren op vakantie geweest in Frankrijk. Wat een prachtig land! En ook nu kom ik nog erg graag in La douce France

Na een aantal jaren voor de ANWB te hebben gewerkt ben ik in 2005 bij reisorganisatie Het Frankrijk Huis begonnen. Daar heb ik uiteindelijk bijna 13 jaar gewerkt. Eerst op de reserveringsafdeling, maar al snel werd dit aangevuld met andere taken zoals de administratie, boekhouding, IT en Supervisor van het team. Het leuke aan een kleine specialistische touroperator is dat je ontzettend veel over het land leert. Vooral in de wintersportgebieden heb ik enorm veel ervaring opgedaan. Enthousiast word ik nog altijd van al die mooie appartementen, luxe hotels en prachtige chalets met een fantastisch uitzicht, privézwembad of - het toppunt van luxe - een jacuzzi op het terras!

Het laatste halfjaar rees steeds vaker de gedachte om een eigen reisorganisatie te starten. Dat heeft mij doen besluiten Het Frankrijk Huis te verlaten. In Emilie en Katja vond ik 2 enthousiaste compagnons met dezelfde visie, gedrevenheid, kennis en ervaring. Het begin van SkiMaquis. Een nieuwe uitdaging, dat werd tijd! Nog meer ervaring opdoen, nieuwe dingen leren en mijn kennis vergroten. Nu ook op andere vlakken. En niet meer 's morgens het gehaast om mijn 2 jongens naar school te brengen om vervolgens op tijd op het werk te kunnen zijn. Wat een vrijheid!

Vol enthousiasme ga ik graag voor jullie aan de slag. Tot binnenkort!

Emilie Toulis

"Mijn hart ligt in Nederland, en mijn ziel in Frankrijk."

Korte omschrijving van een Française in Nederland, die sinds 2003 geniet van de dagelijkse fietstocht op het lekkere vlakke land (alhoewel, die wind ..), maar toch haar baguette bij het ontbijt mist. Geen enkele croissant hier lekker vindt. En drop nog steeds niet lust.

Ik ben in naam van de liefde naar Nederland gekomen en heb hier nieuwe "roots" gecreëerd met mijn man en onze twee lieve blonde koppies. Talen, reizen en snowboarden zijn mijn passies en dus begon ik mijn carrière in Nederland als docente Frans. Dit bleek een opstapje naar het toerisme. Zo werkte ik met veel plezier voor Air Exel, Air Transat en uiteindelijk voor Het Frankrijk Huis.

Omdat zowel doceren & vertalen als reizen inkopen & verkopen zo’n aantrekkingskracht op me uitoefenen, besloot ik beide te omarmen. In mei 2016 werd mijn eigen bedrijf Parlez-vous français geboren, mijn eerste stap naar het ‘eigen baas zijn’. Ik voelde me herboren. Minder sleur, zelf keuzes maken en  zelf verantwoordelijkheid nemen. Het was tijd om het laatste lijntje door te knippen en volledig zelfstandig te worden. In april 2018 werd SkiMaquis geboren. Dit keer een gedeeld avontuur met twee compagnons. Zij zijn net zo reislustig en gedreven als ik.

Wintersport en Corsica: een bijzondere combinatie die veel specifieke kennis vereist. En dat heb ik in huis! Ik deel het graag met onze klanten om te zorgen dat die welverdiende-o-ik-kan-niet-wachten-ik-heb-er-zo’n-zin-in-vakantie een mooie herinnering zal worden. À bientôt!